söndag 29 november 2009

Arbetsgruppen: Musik - Dans – Motion - Vinteraktivitet - Allaktivitetshus i Hanebo.

Arbetsgruppen: Musik - Dans – Motion - Vinteraktivitet - Allaktivitetshus i Hanebo.

Arbetsgrupp:

Irene Frank, Gert Hansen, Bosse Magnusson, Leif Hansen och Göran Skoglund

Göran Skoglund informerade om projektet Allaktivitetshuset i Kilafors. Det har funnits planer på att bygga ut Haneborg sedan 1994 och nu håller Hanebo Framtid på med en förstudie om hur man skall kunna komplimentera Haneborg. Man har kollat alla möjligheter och kommit fram till att bästa lösningen är att bygga en ny hall som dockas till den befintliga hallen.

Man har genomfört en studieresa för att titta på hur man löst detta på andra ställen och vilka spinnoff effekter ett bygge av detta slag kan med föra. Förutom alla fördelar för alla idrottsföreningar och dess medlemmar kommer man kunna genomföra cuper, matcher, funka som aula till skolan, samlingshall för event och mässor, konserter samt anlägga bygdens ungdomsgård här...

Flera närliggande bygder i hela södra Hälsingland har hört av sig och ser fram emot att kunna vara med och nyttja anläggningen så snart som möjligt i ett led till ett framtida samarbete.

Göran informera även om att arbetet med vinterturismen och inventeringarna samt dom andra grupperna forsätter att arbeta vidare, man har möten var fjortonde dag i grupperna.

Anita Svantesson informerade om att bion börjar bygga till våren om kommun ger ett positivt beslut om kulturhusprojektet i december men ser det mer som en form sak. Här ser man bara möjligheter och vid en filmkonferens tog det upp att detta kan bli en av det första små biograferna som blir digitaliserade vilket innebär att man kommer att kunna visa konserter, opera och andra evenemang på bion. Man ser också ett samarbete med Kilafors Herrgård där detta kan bli en del av deras konferensanläggning och därmed kan hyra genom deras försorg.

Gert och Leif Hansen informerade om möten gjorda med Martinus om att åter bilda Rockfestivalen i Kilafors. Det finnes ett behov av sponsring av ca 100,000 i år och 100,000 nästa år. En ide är att sälja 60 rockfestival biljetter á 1500:- styck och skapa tryck och marknadsföring runt dessa... Fler möten är på gång och mer information kommer senare men tanke på att man även tittar på andra ställen...

Olle Andersson informerar om Hårgadansen och att Åsa Jinder skriver på ett manus till en musikteater som skall gå av stapeln under nästa år. Hälsingehambon går vidare under nästa år man hoppas kunna skapa en utveckling via en rullstolsdans men Tony Irving samt en hambo camp med folkmusiks disco... " från knätoffs till rocken roll" eller tvärtom.

Inga kommentarer: