måndag 4 maj 2009




Hej alla,

Läste Gunnel Johanssons förträffliga inslag på bergvikenbloggen om vinteraktiviteter med fokus på långfärdsskridskor som ju var alldeles utmärkt på alla sätt. För oss som helst vill och måste ha stödhjul på skridskorna, vore det kul att slå ett slag för hur utomordentlig Bergviken är för skidåkning och varför inte för en långtur på spark.

För att ytterligare knyta an till Gunnel och hennes kinesiska visdomsslutord, vi kanske kan börja med att trampa de små stigarna för att nå mer vidlyftiga autobahnlika mål, Bergviken är ju redan på plats, vindskydd och eldstäder finns på flera håll runt sjön, platser med historia i form av gamla gravrösen och annat att inta sin matsäckslunch intill.

En inventering av dessa vore ju inte dumt, en "redanbefintligasmultronställeinventering" och se vad som kan växa utifrån det. Måhända spark/långfärdsskiduthyrning, möjlighet att köpa ett lunchpaket och varm choklad t ex i industrimuseet för färd uppåt sjön, med valfri längd på rutten. Det borde vara fullt möjligt som komplement till skridskoåkandet.

Bifogar några bilder (igen) från en knökvacker vinterdag på Bergvikens is för något år sedan.

Hälsningar Majje

Inga kommentarer: