fredag 15 maj 2009

Resultat av stormöte i Kilafors den 7 maj 2009



Vad kan vi utveckla ytterligare gemensamt/tillsammans med hela bygden runt Bergviken. Det vill säga hur skall vi få Bergviken på turistkartan…

Marknadsföring
Bokningsbara packet på Internet
Gemensam hemsida
Gemensamma resurspersoner
Berviken Turism AB för finansiering av gemensam marknadsföring och samordning
Samordning
Turistinformation/er
Tema Turism

Övernattningsmöjligheter
Camping
Stugby
Vandrarhem

Sägensafarier runt hela Bergviken

Bussturer
Paketera resor
Kulturresa
Musik
Ordnande av en resa i ett kulturskafferi

Vinterturism
Vem ansvarar för plogningen?

Varpen i Bergviken
Turistbåt
Bryggor, vindskydd och grillplatser

Medeltidsdagarna
Pilgrimsleder
Kyrkbåt

Rockweekend

Hälsingehambon

Hårgaberget
Hårgasägnen

Trollstig (barn & ungdomsteater)
.
Vid enskilda samtal med mig underkvällen vid e-post och telefon framgick att det finnes ett behov av att få med fler företagare i den lokalautvecklingen.

En person framhävde den stora vikten vid VI-anda = jätteviktigt för utvecklingen i framtiden.Fler Stormöten bör till där alla är inbjudna till en och samma plats – här processar man fram det fortsatta arbetet (se på Destination Järvsö, tre år har det tagit dem att vara där de är idag). Genom det här så strävar alla mot samma mål från början – fast man gör det på sin hemort

En företagare söker hjälp och kompisar inom upplevelseturism och samarbetspartners för förpackning av events samt övernattnings möjligheter för att kunna ta emot större grupper.
.
Vinterturism slogs det ett slag för på flera håll med diverse aktiviteter och med ett brett samarbete i hela området Bergviken med omnejd en viss oro framgick över vem som har ansvaret vid upplogning av isen samt att isen är svag på vissa delar av sjön.

Inga kommentarer: